PONIEDZIAŁEK 16/11
Śniadanie: Bułeczka z żółtym serkiem i pomidorkiem. Herbata
II Śniadanie: Gruszka
Obiadek: Zupa zacierkowa
Kasza gryczana, Gulasz wieprzowo – warzywny, Surówka z białej kapusty, Kompot
Podwieczorek: Bułeczka orkiszowa z masłem,kiełbaska krakowska,warzywko. Herbatka
II Podwieczorek: owoc
WTOREK 17/11
Śniadanie: pieczywo mieszane, masełko, szynka drobiowa , warzywko herbatka malinowa
II Śniadanie: banan
Obiadek: Zupa szczawiowa z ziemniakami
Pierogi z mięsem z indyka, Fasolka na ciepło, Kompot
Podwieczorek: Ryż z truskawkami. Herbatka owocowa
II Podwieczorek: chrupki kukurydziane i soczek z jabłka b/c
ŚRODA 18/11
Śniadanie: pieczywo mieszane, masełko, ser biały, talerz warzyw, herbatka
II Śniadanie: owoce sezonowe
Obiadek: Rosół z makaronem
Ziemniaki, Polędwiczki drobiowe, Surówka z marchwi, Kompot
Podwieczorek: kanapeczki z wędlinka drobiową ,sałata i pomidor. Herbatka
II Podwieczorek: wafelki ryżowe
CZWARTEK 19/11
Śniadanie: płatki razowe z mlekiem ,masełko, bułeczka grahamka z miodem, warzywa, herbatka
II Śniadanie: pestki słonecznika
Obiadek: Zupa pomidorowa z makaronem
Kopytka z sosem warzywnym z kabaczkiem, Surówka z ogórka kiszonego, Kompot
Podwieczorek: Makaron razowy z musem jabłkowym. Herbata owocowa
II Podwieczorek: sok z marchwi
PIĄTEK 20/11
Śniadanie: pieczywo mieszane, masełko, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kakao, herbatka
II Śniadanie: chrupiące warzywka
Obiadek: Barszcz czerwony z ziemniakami
Ziemniaki, Ryba panierowana, Kalafior z masełkiem, Kompot
Podwieczorek: ciasto drożdżowe z masełkiem, herbatka
II Podwieczorek: owoc
Magdalena Anna Dobaj – Zerek
mgr inż. Technologii Żywności i Dietetyk